Plagiocefàlia | Tractament de deformitats cranials

Sobre nosaltres

Des de 1988 fins a l’actualitat, Cranial Technologies Inc (Estats Units) ha tractat més de 100.000 casos de deformitats craniofacials amb DOC Band®, disposa de 22 centres als Estats Units i a Europa.

 

L’experiència professional de l’equip del European Craneofacial Medical Centre al camp del tractament de les anomalies craniofacials del nadó i del lactant es remunta a l’any 1974.

 

Després de la seva formació pediàtrica i quirúrgica en prestigiosos hospitals pediàtrics espanyols, els seus professionals han exercit la docència, han dirigit equips quirúrgics pediàtrics, han participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals essent distingits en algun d’ells amb el premi a les millors comunicacions.

 

Des d'aquell 1974 la cirurgia ha avançat moltíssim, s'ha desenvolupat la cirurgia craniofacial i ha aparegut l'expansió tissular, la cirurgia cranial endoscòpica, la distracció òssia interna i externa (RED) i el tractament ortopèdic cranial amb bandes cranials actives.

 

 

 

Fruit de l’interès pel tractament de la plagiocefàlia posicional mitjançant banda cranial (1998) tots els membres del nostre equip han efectuat la seva formació específica en el centre de Cranial Technologies Inc. (CTI) Phoenix, Arizona, USA (1999), realitzant a més una formació continuada anual sota la direcció del centre nord-americà.

 

A l'actualitat els nostres professionals tenen consulta mèdica a Espanya, França, Itàlia i Portugal i les intervencions quirúrgiques dels pacients amb malformacions es realitzen al centre pediàtric de l'Hospital Universitàri Parc Taulí de Sabadell (Barcelona).

Equip mèdic

Dr. Joan Pinyot

Cirurgià Pediàtric

 

Metge especialista en Cirurgia Pediàtrica per l’Hospital Infantil Sant Joan de Déu de Barcelona (1978-1982), Cap de Servei de Cirurgia Pediàtrica de l’Hospital de Sabadell (1999-2004). LinkedIn

Maria Garriga

Infermera. Especialista en pediatria

 

Diplomada en infermeria per l’Escola Epione de la Clínica Infantil Nen Jesús de Sabadell (1975).

 

 

Dr. Silvio Podda

Cirurgià plàstic, pediàtric i craniofacial

 

Metge especialista en Cirurgia Craneofacial, Cirurgia Plàstica Pediàtrica i Cirurgia Plàstica, Estètica i Reconstructiva. Linkedin

Dr. Josep Maria Cladellas

Metge especialista en Neurocirurgia

 

Professor associat de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Pere Hurtado

Infermer

 

Diplomat per l’Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat Autónoma de Barcelona (1981).

 

 

 

 

Laura Sánchez

Fisioterapeuta

 

Diplomada en fisioteràpia per l’Escuela Universitaria de Enfermería y Fisioterapia de la Universidad de Alcalá de Henares, Madrid (1997-2000).

 

 

 

David Lacambra

Psicòleg

 

Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1993). Mestratge en Psicopatologia Clínica, Fundació Vidal i Barraquer, Barcelona (1996). Post-grau en Estimulació Precoç, Hospital del Mar, Barcelona (1997).

 

Sonia Ibáñez

Infermera

 

Diplomada per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu. Barcelona (1987).

Montse Salamero

Administrativa

 

 

 

 

Eva Castillo

Administrativa

 

 

 

 

Experiència

Les deformitats craniofacials han existit sempre, encara que mai amb la freqüència i severitat actuals. Bàsicament són tres: la plagiocefàlia, la braquicefàlia i l’escafocefàlia. La més coneguda és la plagiocefàlia i, a vegades, s’utilitza el seu nom en particular quan es parla en general de totes elles.

 

El primer tractament de la plagiocefàlia posicional mitjançant ortesi cranial va ser publicat per Sterling K. Clarren (1979), que utilitzà bandes passives. Jeanne Pomatto-Hertz (1986), fundadora de l’empresa nord-americana Cranial Technologies Inc., CTI, (1988), va inventar i patentar l’ortesi cranial dinàmica anomenada DOC band®, va posar les bases modernes pel diagnòstic i correcte tractament de la plagiocefàlia i les va publicar en els seus treballs científics fonamentals publicats els anys 1994 i 1998.

 

Fruit del nostre interès pels seus treballs (1998) i de la nostra posterior formació i integració dins la xarxa mundial de Cranial Technologies Inc., vam obrir a partir de 1999 dos centres a Espanya pel tractament de la plagiocefàlia basant-nos en els seus protocols. Aquell mateix any vam posar en marxa la nostra primera pàgina plagiocefalia.com que omplia un buit en el seu camp en llengua no anglesa i a partir de la qual s’inicià un treball clínic immens a la vegada que un moviment social important promogut pels nostres professionals en forma d’un fòrum obert de pares a Internet, de recollida de signatures per part dels mateixos i finalment de la creació d’una associació de pares de nens afectats.

 

No va ser fins a l’any 2003 que un comitè científic de la American Academy of Pediatrics, presidit pel prestigiós cirurgià plàstic i neurocirurgià John A. Persing publicà un article on aconsellava per primer cop oficialment l’ús de bandes remodeladores cranials.

Fruit del nostre treball en equip realitzat els últims anys en el camp de les deformitats cranials (la plagiocefàlia) i les malformacions cranials (la craniosinostosi), hem participat en múltiples congressos pediàtrics explicant els nostres resultats amb DOC Band®, hem publicat articles científics i divulgatius per a pares, hem introduït a Europa el concepte de la cirurgia mínimament invasiva, hem fet campanya perquè les administracions polítiques sanitàries i les organitzacions acadèmiques pediàtriques s'impliquin activament en aquests temes, hem col·laborat en la creació d'associacions de pares de nens amb aquests problemes a Espanya i a França.

 

En base a aquesta experiència, avui anunciem la posada en marxa d'un centre mèdic internacional per al diagnòstic clínic integral i el tractament mèdic, quirúrgic i ortopèdic més actual de les deformitats i malformacions cranials.

 

El nostre equip integra especialistes mèdics i quirúrgics pediàtrics internacionals amb llarga experiència.

 

Els nostres objectius són:

 

 • ajudar als pares aportant informació científica.
 • fer que la prevenció sigui una tasca de tots.
 • aconseguir que els pacients afectats es tractin en la millor edat possible i pels millors mètodes d’eficàcia contrastada.
 • evitar seqüeles físiques i neurològiques.
 • fer arribar a la societat en general i a la pediàtrica en particular una crida d’atenció sobre el tema a fi que el diagnòstic i el tractament de la plagiocefàlia i la craniosinotosi sigui el més precoç i eficaç possible.
 • oferir tractament quirúrgic precoç segons les tècniques més noves per les craniosinostosis i les síndromes craniofacials.
 • Per demanar cita truqueu a:

 • España (Castellar del Vallès) (+34) 93 714 86 13
 • Portugal (+351) 222 062 130
 • France - Trucades des d'Espanya (+33) 661 480 924
 •   - Trucades des de França 0661 480 924
 • Si desitja informació i ser atès en:

 • Español. Português, Italiano (+34) 656 314 014
 • Español (+34) 610 392 785
 • English (+34) 620 108 567
 • Français - Trucades des d'Espanya (+33) 661 480 924
 •   - Trucades des de França 0661 480 924
 • Русский (+34) 654 506 355
 • Italiano (+39) 3398 868 494
  (+39) 0630 601 131
  mercedes.girbau@tiscali.it
 • Barcelona

  Centre Mèdic Augusta
  Via Augusta 134-136
  08006-Barcelona

  Cal Metge
  Carrer del Centre 31
  08211-Castellar Vallès

 • Madrid

  Medi Recon
  C/ Bravo Murillo 118
  28020-Madrid

 • Portugal

  Hospital Ordem Terceira
  de São Francisco
  C/ Rua da Bolsa 87
  4050-166-Porto

 • France

  Clinique du Parc
  Saint Lazare,
  1 - 3 Rue Jean Rostand
  60000 - Beauvais
  0661480924

  CranioDoc Paris-Ile de France
  2 boulevard Roy
  93320 Les Pavillons Sous Bois, Paris
  0615489420
  craniodocparis@gmail.com

  CranioDoc Lyon
  Immeuble Les Bégonias
  2 Rue de la Valencize
  42410 Chavanay
  0677142222
  craniodocrhonealpes@gmail.com

Informació legal
x

Empresa: European Craniofacial Medical Center

NIF: 39019337-K

Direcció: C/ Centre 31-33, Castellar del Vallès 08211, Barcelona

Telèfon: (+34) 902 107 025

e-mail: info@plagiocefalia.com

Valid XHTML 1.0 Transitional

 

Política de privacitat

Àmbit d'aplicació- La present política de seguretat afecta qualsevol dada de caràcter personal dels usuaris d'Internet (en endavant, "els Usuaris" ) que visitin la pàgina web https://www.plagiocefalia.com/ ( en endavant, "la Pàgina Web" ) , i omplin els formularis de sol • licitud de reserva disponibles a la mateixa . Les dades personals dels usuaris seran tractades exclusivament pels anunciants de la Pàgina Web d'acord amb la seva pròpia política de seguretat. La Pàgina Web és gestionada per European Craniofacial Medical Center amb CIF 39019337-K i domicili social a C/ Centre 31-33, Castellar del Vallès 08211, Barcelona (en endavant, "el Prestador del Servei").

Informació als usuaris de l'existència de fitxer i sol·licitud del consentiment per al tractament automatitzat de les seves dades: En relació amb les dades de caràcter personal facilitades pels usuaris, el Prestador del Servei, com a mer encarregat del tractament, compleix estrictament la normativa vigent establerta en la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (en endavant, " LOPD ") i la resta de legislació que la desenvolupa.

Finalitat del tractament:Les dades personals facilitades pels usuaris seran tractats pels anunciants de la Pàgina Web amb la finalitat de gestionar la seva petició , quedant arxivats en fitxers de la seva responsabilitat.

Drets d'accés , rectificació , cancel • lació i oposició: Els Usuaris que facilitin les seves dades personals , podran exercir els drets d' accés, rectificació, cancel•lació i oposició, en qualsevol moment , sol•licitant per correu postal als anunciants de la pàgina web i, amb caràcter subsidiari, davant European Craniofacial Medical Center con CIF 39019337-K i domicili social al C/ Centre 31-33, Castellar del Vallès 08211, Barcelona , incloent, còpia del DNI o NIF del titular de les dades. En aquest segon cas el Prestador del Servei es limitarà a tramitar la seva sol·licitud a l'anunciant que correspongui, segons el que estableix l'article 26 del Reial Decret 1702/2007.

Seguretat.- El Prestador del Servei assegura l'absoluta confidencialitat i privacitat de les dades personals recollides i per això s'han adoptat mesures tècniques i organitzatives de seguretat per evitar l'alteració, pèrdua, tractament o accés no autoritzat i garantir així la seva integritat i seguretat; especialment les previstes en el Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre , de protecció de dades de caràcter personal. El Prestador del Servei no serà responsable, en cap cas, de les incidències que puguin sorgir al voltant de les dades personals quan es derivin bé d'un atac o accés no autoritzat als sistemes de tal manera que sigui impossible de detectar per les mesures de seguretat implantades o bé quan es degui a una falta de diligència dels Usuaris pel que fa a la guàrdia i custòdia de les seves claus d'accés o de les seves pròpies dades personals.

Veracitat de les dades..- Els Usuaris són responsables de la veracitat de les seves dades, comprometent-se a no introduir dades falses ia procedir a la modificació dels mateixos si fos necessari.
La Clinique est située à Beauvais Sud, Quartier Voisinlieu face à la Maladrerie Saint-Lazare

 

Par ailleurs, une navette de bus reliant l’aéroport de Beauvais-Tillé et Paris est également accessible. Le bus relie la Porte Maillot à Paris (parking Pershing) à l’aéroport de Beauvais-Tillé en environ 1h15.

Pour plus de renseignements : www.beauvais.fr rubrique « transports » et www.oise-mobilite.fr.

Política de cookies