Plagiocefalia | Prevención

Prevenció

Després de les campanyes “Dormir d’esquena” l’incidència de la Mort Sobtada del lactant ha baixat 2/3 parts. El nostre consell és, doncs, posar als nadons a dormir d’esquena. La plagiocefàlia es pot tractar, la mort sobtada no.

 

Però dormir boca enlaire és un factor que predisposa a tenir deformitats cranials. Per tant, combini el decúbit supí estricte amb la posició cap al costat dret i cap al costat esquerre. Vostè disposa de 180 possibilitats de col·locar al seu fill dormint boca enlaire durant la nit i les migdiades del dia. No utilitzi sempre la mateixa.

Com posar a dormir als nadons i als lactants?

Si vostè s’aixeca sovint de nit per cuidar-lo, segueixi la següent pauta:

 • 1/3 part del temps boca enlaire
 • 1/3 part cap al costat dret
 • i l’altra 1/3 del temps cap a l’esquerra

Si el seu nen no necessita més atenció i dorm moltes hores seguides, segueixi la següent pauta:

 • Posi’l a dormir panxa enlaire o del costat que prefereixi
 • Quan vostè se’n vagi a dormir, canviï la seva posició al costat contrari durant la resta de la nit
 • Durant les migdiades diürnes calculi el temps total que el seu nen sol dormir i divideixi’l per 3. El resultat en hores serà el temps que tindrà que posar-lo a dormir boca enlaire, del costat dret i del costat esquerre. Utilitzi per aguantar al seu fill la millor estratagema que s’adapti a la seva situació.

Li aconsellem que utilitzi topalls suaus (tovalloles, coixins, etc.) per sota dels llençols, aquesta serà la seva millor ajuda. Si el seu nen fa tractament en cadira antireflux, procuri seguir les mateixes pautes.

Posicions recomanades

Qualsevol nadó ha de dormir d’esquena amb el cap i el cos girats alternativament a cada costat, essent preferible el decúbit supí estricte (o dorsal) al decúbit lateral lateral quan són molt petits. Quan el nadó està despert ha de posar-se de boca terrosa par acostumar-se a aquesta posició en la que fa els seus primers exercicis físics.

 

El decúbit lateral alternatiu es un bon mitjà de prevenció de la plagiocefàlia postural i també per reduir a la vegada el risc de la Síndrome de la Mort Sobtada del Lactant (SMSL).

 

Però atenció: el risc relatiu de SMSL dels bebés que dormen en decúbit lateral és 2,2 vegades més elevat en comparació amb els que dormen en decúbit supí. Altres inconvenients del decúbit lateral és que és inestable en comparació amb la posició supina. Si és molt estricte el lactant pot donar-se la volta completa fins a decúbit pronus. 

 

La recomanació seria, doncs, que els pares alternessin, de forma similar, la posició centrada del cap (nas cap al zènit), el gir parcial a la dreta i el gir parcial a l’esquerra. Aquesta rotació de la posició del cap hauria de fer-se ja al període neonatal per evitar que el nadó adopti la costum de dormir sempre cap a la mateixa banda i evitar així que comenci a desenvolupar un aplanament occipital.

 

A mesura que el lactant es va fent gran i essent menor d’un any aprèn a girar-se de panxa tot sol per dormir espontàniament de boca terrosa, aconsellem el descans en supí doncs no hi ha encara consens a l’hora de fixar en quin moment el descans en pronus deixa de ser perillós.

 

Quan el bebé està despert o té ganes de jugar, és altament recomanable la posició en decúbit pronus pel joc vigilat. En aquests moments no hi ha risc de SMSL i és quan millor es desenvolupen les seves capacitats motores.

Quan apareix la plagiocefàlia

Quan apareix la plagiocefàlia hem de fer ús combinat dels canvis posturals adequats (dormir sobre el costat contrari principalment, dedicar el màxim de temps possible a estar boca terrosa fent activitat física cap al costat contrari al de l’aplanament, tenir-lo en braços) i fisioteràpia de la musculatura del coll intensiva, a diari i feta a casa a part del treball del fisioterapeuta.

 

Complerts els 3 o 4 mesos d’edat, depenent del grau de severitat, s’ha d’afegir a aquest tractament l’ús de bandes ortopèdiques cranials dinàmiques per retornar la normalitat als pacients afectats. Entre aquest període i els 12 mesos d’edat és quan millors resultats s’obtenen.
A mesura que el lactant es fa més gran, les possibilitats de milloria baixen, de manera que als 2 anys d’edat ja no és possible el tractament ortopèdic, essent sols útil la cirurgia.

Temps boca avall

És la segona arma que tenim al nostre abast per evitar deformitats posicionals.

 

Segueixi els exemples que pot trobar a la guia TUMMY TIME.

 • Per demanar cita truqueu a:

 • España (Castellar del Vallès) (+34) 93 714 86 13
 • Portugal (+351) 222 062 130
 • France - Trucades des d'Espanya (+33) 661 480 924
 •   - Trucades des de França 0661 480 924
 • Si desitja informació i ser atès en:

 • Español. Português, Italiano (+34) 656 314 014
 • Español (+34) 610 392 785
 • English (+34) 620 108 567
 • Français - Trucades des d'Espanya (+33) 661 480 924
 •   - Trucades des de França 0661 480 924
 • Русский (+34) 654 506 355
 • Italiano (+39) 3398 868 494
  (+39) 0630 601 131
  mercedes.girbau@tiscali.it
 • Barcelona

  Centre Mèdic Augusta
  Via Augusta 134-136
  08006-Barcelona

  Cal Metge
  Carrer del Centre 31
  08211-Castellar Vallès

 • Madrid

  Medi Recon
  C/ Bravo Murillo 118
  28020-Madrid

 • Portugal

  Hospital Ordem Terceira
  de São Francisco
  C/ Rua da Bolsa 87
  4050-166-Porto

 • France

  Clinique du Parc
  Saint Lazare,
  1 - 3 Rue Jean Rostand
  60000 - Beauvais
  0661480924

  CranioDoc Paris-Ile de France
  2 boulevard Roy
  93320 Les Pavillons Sous Bois, Paris
  0615489420
  craniodocparis@gmail.com

  CranioDoc Lyon
  Immeuble Les Bégonias
  2 Rue de la Valencize
  42410 Chavanay
  0677142222
  craniodocrhonealpes@gmail.com

Informació legal
x

Empresa: European Craniofacial Medical Center

NIF: 39019337-K

Direcció: C/ Centre 31-33, Castellar del Vallès 08211, Barcelona

Telèfon: (+34) 902 107 025

e-mail: info@plagiocefalia.com

Valid XHTML 1.0 Transitional

 

Política de privacitat

Àmbit d'aplicació- La present política de seguretat afecta qualsevol dada de caràcter personal dels usuaris d'Internet (en endavant, "els Usuaris" ) que visitin la pàgina web https://www.plagiocefalia.com/ ( en endavant, "la Pàgina Web" ) , i omplin els formularis de sol • licitud de reserva disponibles a la mateixa . Les dades personals dels usuaris seran tractades exclusivament pels anunciants de la Pàgina Web d'acord amb la seva pròpia política de seguretat. La Pàgina Web és gestionada per European Craniofacial Medical Center amb CIF 39019337-K i domicili social a C/ Centre 31-33, Castellar del Vallès 08211, Barcelona (en endavant, "el Prestador del Servei").

Informació als usuaris de l'existència de fitxer i sol·licitud del consentiment per al tractament automatitzat de les seves dades: En relació amb les dades de caràcter personal facilitades pels usuaris, el Prestador del Servei, com a mer encarregat del tractament, compleix estrictament la normativa vigent establerta en la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (en endavant, " LOPD ") i la resta de legislació que la desenvolupa.

Finalitat del tractament:Les dades personals facilitades pels usuaris seran tractats pels anunciants de la Pàgina Web amb la finalitat de gestionar la seva petició , quedant arxivats en fitxers de la seva responsabilitat.

Drets d'accés , rectificació , cancel • lació i oposició: Els Usuaris que facilitin les seves dades personals , podran exercir els drets d' accés, rectificació, cancel•lació i oposició, en qualsevol moment , sol•licitant per correu postal als anunciants de la pàgina web i, amb caràcter subsidiari, davant European Craniofacial Medical Center con CIF 39019337-K i domicili social al C/ Centre 31-33, Castellar del Vallès 08211, Barcelona , incloent, còpia del DNI o NIF del titular de les dades. En aquest segon cas el Prestador del Servei es limitarà a tramitar la seva sol·licitud a l'anunciant que correspongui, segons el que estableix l'article 26 del Reial Decret 1702/2007.

Seguretat.- El Prestador del Servei assegura l'absoluta confidencialitat i privacitat de les dades personals recollides i per això s'han adoptat mesures tècniques i organitzatives de seguretat per evitar l'alteració, pèrdua, tractament o accés no autoritzat i garantir així la seva integritat i seguretat; especialment les previstes en el Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre , de protecció de dades de caràcter personal. El Prestador del Servei no serà responsable, en cap cas, de les incidències que puguin sorgir al voltant de les dades personals quan es derivin bé d'un atac o accés no autoritzat als sistemes de tal manera que sigui impossible de detectar per les mesures de seguretat implantades o bé quan es degui a una falta de diligència dels Usuaris pel que fa a la guàrdia i custòdia de les seves claus d'accés o de les seves pròpies dades personals.

Veracitat de les dades..- Els Usuaris són responsables de la veracitat de les seves dades, comprometent-se a no introduir dades falses ia procedir a la modificació dels mateixos si fos necessari.
La Clinique est située à Beauvais Sud, Quartier Voisinlieu face à la Maladrerie Saint-Lazare

 

Par ailleurs, une navette de bus reliant l’aéroport de Beauvais-Tillé et Paris est également accessible. Le bus relie la Porte Maillot à Paris (parking Pershing) à l’aéroport de Beauvais-Tillé en environ 1h15.

Pour plus de renseignements : www.beauvais.fr rubrique « transports » et www.oise-mobilite.fr.

Política de cookies