Plagiocefalia

Plagiocefàlia

La plagiocefàlia posicional és una deformitat cranial que consisteix en un aplanament d’una part del darrera del cap, generalment del costat dret i més freqüent en nens que en nenes, que pot acompanyar-se d’un desplaçament del mateix costat del cap endavant.

 

El front del costat aplanat pot estar més bombat, l'ull del mateix costat pot estar més obert i l'orella pot estar més avançada si es compara amb la de l'altre costat. En els casos més severs l'asimetria dels eixos del cap és superior a 20 mil·límetres.

 

La majoria de lactants amb plagiocefàlia tenen com a causa comú una torticoli muscular congènita o el costum de dormir habitualment sobre el mateix costat.

Si la causa que provoca la plagiocefàlia no es tracta adequadament, pot provocar asimetries de la cara (bàsicament una obliqüitat de la línia mitjana) en el curs dels primers anys i si la correcció ortopèdica de la deformitat no es fa abans dels primers sis mesos de la vida, pot persistir fins a la vida adulta.

 

Estudis científics retrospectius i prospectius indiquen que la plagiocefàlia provoca problemes funcionals en el 40% dels afectats i problemes d’aprenentatge de la parla als 3 anys en el 25% dels afectats. Tractar o no una plagiocefàlia és una decisió que els pares han de prendre en base a aquestes certeses.

 

DOC Band® és una banda ortopèdica dinàmica cranial que va sortir al mercat a nivell internacional en 1986 i amb ella s'han tractat més de 100.000 casos de plagiocefàlia i altres deformitats.

Casos de Plagiocefàlia i resultats amb tractament DOC Band®


Abans i després de 2 mesos i mig amb tractament DOC Band®
4 mesos d'edat


Abans i després d'un mes amb tractament DOC Band®
6 mesos d'edat


Abans i després de 4 mesos amb tractament DOC Band®
7 mesos d'edat


Abans i després de 2 mesos i mig amb tractament DOC Band®
6 mesos d'edat


Abans i després de 3 mesos amb tractament DOC Band®
6 mesos d'edat

Problemes mèdics si no es tracta

Problemes físics

 • Tota persona té dret a la seva pròpia imatge, simètrica i proporcionada.
 • La repercussió morfològica a vegades és molt severa, en alguns casos pitjor que en les craniosinostosis simples i complexes, fet que produirà sens dubte problemes psicològics ja en la primera infància i en l’adolescència.
 • La repercussió funcional en els casos no tractats pot arribar a ser important.

Problemes neurològics funcionals

Miller i Clarren van publicar que el 39,8% de les plagiocefàlies no tractades produeixen retard maduratiu neurològic.
Kordestani i col·laboradors (2006) estudien 110 pacients afectes de plagiocefàlia no tractada i troben que: el 19% tenen retards psicomotors mitjans, el 7% retards psicomotors importants, el 7% retards cognitius mitjans i el 3% retards cognitius importants.
Els nostres professionals estan realitzant estudis prospectius en els nens tractats per determinar el grau d’afectació funcional per edats, sexes, tipus de deformitats i severitat dels mateixos.

Problemes de la parla

Tortícoli muscular congènita (TMC)

Un percentatge altíssim de plagiocefàlies la presenten. Moltes vegades passa desapercebuda. El nivell dels ulls i l’altura de les dues orelles desviats de l’horitzontal, la dificultat de girar cap a una banda, la preferència de dormir sempre del mateix costat, ens han de fer sospitar quan un lactant té una TMC. Si mirant al seu fill/a des del darrera observa un plec com el de la foto, aleshores gairebé segur que té una torticoli.

És important tractar-la aviat, cada dia i durant tot el temps necessari.

Les seqüeles de les TMC no tractades o no resoltes són molt greus perquè a la deformitat pròpia del crani produïda per la plagiocefàlia s’hi pot afegir la deformitat facial provocada pel desviament del coll.

Problemes auditius

Hi ha un sol article que parli d’alteracions dels potencials auditius evocats en la plagiocefàlia. Falta més recerca per determinar la importància clinica d’aquest estudi.

Problemes visuals

Hi ha dos articles que troben defectes visuals en els pacients afectes de plagiocefàlia. 

 • Per demanar cita truqueu a:

 • España (Castellar del Vallès) (+34) 93 714 86 13
 • Portugal (+351) 222 062 130
 • France - Trucades des d'Espanya (+33) 661 480 924
 •   - Trucades des de França 0661 480 924
 • Si desitja informació i ser atès en:

 • Español. Português, Italiano (+34) 656 314 014
 • Español (+34) 610 392 785
 • English (+34) 620 108 567
 • Français - Trucades des d'Espanya (+33) 661 480 924
 •   - Trucades des de França 0661 480 924
 • Русский (+34) 654 506 355
 • Italiano (+39) 3398 868 494
  (+39) 0630 601 131
  mercedes.girbau@tiscali.it
 • Barcelona

  Centre Mèdic Augusta
  Via Augusta 134-136
  08006-Barcelona

  Cal Metge
  Carrer del Centre 31
  08211-Castellar Vallès

 • Madrid

  Medi Recon
  C/ Bravo Murillo 118
  28020-Madrid

 • Portugal

  Hospital Ordem Terceira
  de São Francisco
  C/ Rua da Bolsa 87
  4050-166-Porto

 • France

  Clinique du Parc
  Saint Lazare,
  1 - 3 Rue Jean Rostand
  60000 - Beauvais
  0661480924

  CranioDoc Paris-Ile de France
  2 boulevard Roy
  93320 Les Pavillons Sous Bois, Paris
  0615489420
  craniodocparis@gmail.com

  CranioDoc Lyon
  Immeuble Les Bégonias
  2 Rue de la Valencize
  42410 Chavanay
  0677142222
  craniodocrhonealpes@gmail.com

Informació legal
x

Empresa: European Craniofacial Medical Center

NIF: 39019337-K

Direcció: C/ Centre 31-33, Castellar del Vallès 08211, Barcelona

Telèfon: (+34) 902 107 025

e-mail: info@plagiocefalia.com

Valid XHTML 1.0 Transitional

 

Política de privacitat

Àmbit d'aplicació- La present política de seguretat afecta qualsevol dada de caràcter personal dels usuaris d'Internet (en endavant, "els Usuaris" ) que visitin la pàgina web https://www.plagiocefalia.com/ ( en endavant, "la Pàgina Web" ) , i omplin els formularis de sol • licitud de reserva disponibles a la mateixa . Les dades personals dels usuaris seran tractades exclusivament pels anunciants de la Pàgina Web d'acord amb la seva pròpia política de seguretat. La Pàgina Web és gestionada per European Craniofacial Medical Center amb CIF 39019337-K i domicili social a C/ Centre 31-33, Castellar del Vallès 08211, Barcelona (en endavant, "el Prestador del Servei").

Informació als usuaris de l'existència de fitxer i sol·licitud del consentiment per al tractament automatitzat de les seves dades: En relació amb les dades de caràcter personal facilitades pels usuaris, el Prestador del Servei, com a mer encarregat del tractament, compleix estrictament la normativa vigent establerta en la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (en endavant, " LOPD ") i la resta de legislació que la desenvolupa.

Finalitat del tractament:Les dades personals facilitades pels usuaris seran tractats pels anunciants de la Pàgina Web amb la finalitat de gestionar la seva petició , quedant arxivats en fitxers de la seva responsabilitat.

Drets d'accés , rectificació , cancel • lació i oposició: Els Usuaris que facilitin les seves dades personals , podran exercir els drets d' accés, rectificació, cancel•lació i oposició, en qualsevol moment , sol•licitant per correu postal als anunciants de la pàgina web i, amb caràcter subsidiari, davant European Craniofacial Medical Center con CIF 39019337-K i domicili social al C/ Centre 31-33, Castellar del Vallès 08211, Barcelona , incloent, còpia del DNI o NIF del titular de les dades. En aquest segon cas el Prestador del Servei es limitarà a tramitar la seva sol·licitud a l'anunciant que correspongui, segons el que estableix l'article 26 del Reial Decret 1702/2007.

Seguretat.- El Prestador del Servei assegura l'absoluta confidencialitat i privacitat de les dades personals recollides i per això s'han adoptat mesures tècniques i organitzatives de seguretat per evitar l'alteració, pèrdua, tractament o accés no autoritzat i garantir així la seva integritat i seguretat; especialment les previstes en el Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre , de protecció de dades de caràcter personal. El Prestador del Servei no serà responsable, en cap cas, de les incidències que puguin sorgir al voltant de les dades personals quan es derivin bé d'un atac o accés no autoritzat als sistemes de tal manera que sigui impossible de detectar per les mesures de seguretat implantades o bé quan es degui a una falta de diligència dels Usuaris pel que fa a la guàrdia i custòdia de les seves claus d'accés o de les seves pròpies dades personals.

Veracitat de les dades..- Els Usuaris són responsables de la veracitat de les seves dades, comprometent-se a no introduir dades falses ia procedir a la modificació dels mateixos si fos necessari.
La Clinique est située à Beauvais Sud, Quartier Voisinlieu face à la Maladrerie Saint-Lazare

 

Par ailleurs, une navette de bus reliant l’aéroport de Beauvais-Tillé et Paris est également accessible. Le bus relie la Porte Maillot à Paris (parking Pershing) à l’aéroport de Beauvais-Tillé en environ 1h15.

Pour plus de renseignements : www.beauvais.fr rubrique « transports » et www.oise-mobilite.fr.

Política de cookies